Ytterligare två veckor har passerat och Spelpojken har klarat två spel till. Otroligt nog håller alltså nyårslöftet fortfarande, bara (minst) 41 spel till att klara under 2013 :)

Några av dessa är nya Tomb Raider som sitter i PS3:an, Persona 4 Golden i PS Vitan och Wii Un laddar för Lego Cities nästa vecka.
Sim City 5 och Star Craft 2 expen är båda ute men jag har inte ens hunnit titta till dom... många spel blir det.

Vilken skillnad det är på spelvärlden nu mot bara några år sedan. Då var det det total speltorka vid den här tiden.
Alla höjdarspel hade kommit ut under November/December för att fightas om våra julklappspengar och medans vårsolen tinade världen satt codeshopsen och knackade för fullt på nästa års julstrumpestoppare.

Nu går det inte en endaste vecka utan att det är ett spelsläpp man vill kolla in.

Nej minsann. Allt var inte bättre förr.

Nu önskar man bara att man hade lite mer tid så man kunde njuta av sin hobby. Man brukar säga att tid är allt man har och det är bara en fråga om vad man gör med den.
Spelpojken jobbar, sover, äter och spelar. Slut på tid.

När får Spelpojken gå ut och dansa, måla staketet, köra ambulans och klättra i bönskälken? 

Innan det är dags för veckornas spel måste det nämnas lite brädspel. Stötte för ett par veckor in i ett trevligt gäng spelare ifrån granstaden och nu tre speltillfällen senare börjar vi komma in ett skönt flöde. Bra spel och hög nivå på spelandet.
Senaste kördes Eclipse med samtliga tillbehör och innan dess var det Alien Frontier som låg på bordet, även det med full uppsättning tilläggsgodsaker. Tack till er som förgyllt dagarna när mina älskade EoN inte haft tid möjlighet att sköta Spelpojkens brädspelsberoende.

Med våren kommer också konventssäsongen igång så frågan är vad Spelpojken skalar bort för att hinna med den... får blir lite av äta och sova delen av dygnet antar jag.

Så.. allt man har är tid. Gör något bra med den. Imorgon kanske den tar slut...

Nej, några ord om senaste veckans spel.

BTR2Logo

BIT.TRIP.RUNNER 2
Äntligen är Gadjin tillbaka med ett nytt spel i rytm-spel-serien Bit.Trip. Först ut att få sig en uppfräshning är Runner och spelet är helt enkelt ljuvligt.
Det finns att skaffa till till PC/Mac via Steam och till WiiU.
Tyvärr upptäckte Spelpojken det senare alternativet lite sent så nu får han slås på Highscorelistorna för icke-nintendo-spelare. Strax under 400:e i världen just nu och jag sliter för att inte spela Runner2 all ledig tid utan faktiskt gå vidare nu när jag har klarat det men det är svårt svårt svårt.
Det är helt enkelt bara så himla bra.
En perfekt tunad autorunner. Kontrollen är perfekt och man straffar sig själv varje gång men dör för det finns ingen annan skylla på. Lagom långt. Massor med extra matrial. Snyggt.
Och så soundtracket... det där underbara chipsoundet...

Varmt rekommenderat. Bör dock spelas med handkontroll så skaffa en kontroll om ni planerar att spela på datorn!

[FYRA]

Fish logo

RIDICULOUS FISHING
Också underhållande men inte alls på samma sätt är det här sköna fiskespelet som nu hittat hem till närmsta iPad/Pod/Phone. Inget datum för någon Win/Android version än men det förvånar mig inte om det snart dyker upp.

Svårt att skriva något om den här titeln utan att spoila det underbara överraskningsmoment som möter spelaren ett par minuter in, men vi kan säga som så här....

Man är en fiskare som som är ute på havet och letar efter sin historia, sin plats i världen. Övertygad om att alla svaren finns där nere i djupet kastar han gång på gång och med varje fisk som kommer till ytan kommer han också lite närmare sig själv.
Underbart skruvat.

Speltekniskt så påminner det lite om alla Jump spel som kom i början av iPhonens historia. Man lutar telefonen för att styra kroken ner i djupet och försöker undvika att slå in i saker som hindrar rullen från att löpa. Och när man väl fått något gott på kroken så tiltar man vidare för att undvika att med sig skräp på vägen upp. Som maneter.

När fisken väl är uppe vid ytan är det bara... erhh.. rensa den? på den här fiskarens egna lilla sätt (vi kan kalla det för en extremt trubbig variant av Trauma Center).

Sedan är det bara sälja fisken för att köpa bättre redskap, läsa vår gode fiskares Tweets om dessa och sedan kasta på nytt.

Underhållande men i all ärlighet känns det som något saknas för att det ska vara ett riktigt superspel. Har man spelat flashspelet så vet man vad som väntar, annars kommer mycket av behållningen ifrån överaskningsmomenten och när dessa är slut finns det inte mycket som håller en kvar...

[TRE]

Posted
AuthorRico Melchert
CategoriesNyhet!