Febriga hälsningar ifrån sjukhusbädden,

Nej, riktigt så illa är det inte, har väl inte varit heller egentligen. Men den här veckan har den huvudsakliga sysslan för Spelpojken varit att leka sjuk. Tyvärr pratar vi då inte om (fantastiska) Sim Hospital, nej jag gick rätt in i flunsan.
18% i länet var senaste siffran Spelpojken läste. 18?
För en vänsterliberal vardagsvegetarian som tar en Alvedon vartannat år så var det nästan trevligt att för omväxlings skull kunna kalla sig normal.

5 döda i grisen gjorde att den här unge (?) mannen för första gången skaffat sig en egen termometer. Inte för att jag är hopplöst dålig på att söka hjälp även när jag kanske skulle behöva det och utan mest bara för att Spelpojken var lite osugen på att vännerna skulle hitta honom livlös och behöva slås om vem som tar hand om Neo-Geo Candy cabbet.
Nej så kan vi inte ha det. Vid liv ett tag till.

Termometern maxade runt 39 och 2, farligare än så blev det aldrig men det var tillräckligt för att hålla Spelpojken knockad och spelandet och filmtittandet blev därefter.
Rullade inte ens ur sängen Tisdag till Torsdag, tio till tolv (tito-tito, lätt o komma ihåg) så inga Oscarsfilmer sågs alls. Den här veckan blir det dock åka av, den slutar nämligen med den stora galan så resterande filmer ska ses. 
Fortfarande inte sett några möjligheter att få tag på Gatekeepers, men jag litar på er kära vänner att skriva en rad i kommentarerna nedan om ni skulle "hitta" den, under sängen t.ex. Enligt deras Facebook sida så går den på hela fyra skärmar i L.A.

39 dagar sedan nomineringarna, 6 dagar till galan.
108 av 122 nomineringar sedda. 14 kvar.
37 av 53 filmer sedda. 16 kvar varav 12 kortfilmer och resten, 4 fullängdsfilmer.

Enda filmerna som setts i denna febervecka är Die Hard. Alla fyra filmerna, flera gånger om. Kommentatorsspår och annat har driftat förbi mina feberdrömmar. (Drömde om Die Hard i natt. True Story). Således sjukt sugen på Lego City: Undercover. En månad kvar.
Blev iaf femte delen i Hard-sagen på söndagskvällen men måste erkänna att jag inte är med på vad som hände i mitten. Endera så somnade jag eller så hade någon klippt bort 30 minuter av filmen i Karlskoga Bios version  Av vad Spelpojken kunde uppfatta så var det bra action (som sig bör) med en familjetwist (dottern i 4.0, Sonen i Good Day, Frugan i första och IS-TAPP-I-ÖGAT i Harder). Får bli till att se om den när den kommer ut på Blu-Ray men för nu håller jag lite på att recensera den.

Som jag skrev ovan så blev det inte mycket spelande heller. Låg däckad så ytterligare en gång har iPhonen/iPaden fått komma till räddning. Veckans spel kan ni läsa lite om nedan.
Utöver detta så är jag nu framme vid ett avsnitt i Ni No Kuni som heter, "Förbered dig på slutstriden". Lite av en spoiler av vad som komma skall kan Spelpojken tycka men det kanske menas något helt annat. Oavsett borde spelet vara slut (snyft) om någon timme så framåt mitten på veckan.
Fick Borderlands 2 till Steam som en uppskattat gåva häromdagen och med det så var det dags för mitt första FPS på pc/mac sedan... sedan Spelpojken vet inte när.. funderar på om jag vågar skriva Q2 här... men frågan är om det verkligen är så länge sedan.
Hursomhelst. Spelar det med handkontroll så plattformen i sig kanske inte är riktigt lika viktig längre.
Kul att äntligen få testa det här spelet iaf. Spelade ettan sönder och samman (till X360), samtliga expansioner besegrades, men tvåan gled mig av någon anledning förbi.
Dags nu iaf och jag återkommer om någon vecka med lite tankar om det. Så här långt, så när som på lite krigande med drivrutiner till retina macbooken har det varit helt underbart.

Nej... veckans spel... annars kommer jag aldrig igång och tittar på film...

Pixel People

Pixel People

Målet med den här lilla beroendeframkallande iOS-juvelen är att klona fram innevånare till en rymdstad. Men inte vilka innevånare som helst. Dom ska vara av exakt 150 olika yrken, en uppgift som Spelpojken nu kan avslöja tar cirka två veckor att slutföra.

Som så många andra spel i den här genren (Tiny Tower, AirPlanes, Pocket Frogs, Dragons) så går det ut på att klicka klicka klicka.
Det finns alltid någon del av den lilla staden som ber om spelarens uppmärksamhet och skulle man inte ha tålamod att vänta så kan man för en billig (?) peng köpa sig fram genom spelets väntetider.
Principen är följande. Bygg bostäder. In flyttar det "tomma" kloner. Splica två tidigare yrken för att få fram ett nytt yrke. (Komiker + Målare = Clown) Sätt den nya klonen i arbete. (Cirkusen) Pengar trillar in. Köp fler bostäder... rince and repeat.

Så vad funkar?
Efter dom senaste veckornas spelande känns det som Spelpojken börjar bli en regelrätt expert på allt vad som rör Freemium. Känns därför skönt att kunna få skriva om ett spel som gör det rätt.
I det här spelet så finns det gott om utrymme att spela bättre eller sämre och för en mindre peng (7 kronor) så jobbar dom små byggnaderna på lite extra länge. Inget man måste ha för att slutföra spelet men i och med att det är grattis ifrån början och alla funktioner är upplåsta så känner man sig relativt positivt inställt till att släppa ifrån sig kronorna.
Men framför allt så måste man nämna den übergulliga stilen spelet använder sig av. Otroligt charmiga pixel figurer, många med pop-kult referenser pryder skärmen och suget på att bara klona fram en... till... gubbe... förstärks när man tidigt får fram en rörmokare som ser misstänkt lik en viss italiensk broder... Finns det andra? Måste bara klona en till...

Bra utfört premiumsystem, galet sött.

Vad funkar sämre?
Lite tröttsamt att behöva skriva så här igen men det är Freemium modellen som är spelet största nackdel. Även fall Chillingo gör det bra så är det fortfarande så att hur Spelpojken än spelar, hur väl jag än planerar mitt nästa drag så kommer det tillfällen där jag inte kan göra annat än att vänta. Vänta på att nästa byggnad är klar, på att nästa klon anländer. Dessa väntetider kan jag såklart köpa mig fri ifrån och när man tävlar mot något (Läs Berza) så kan det vara ganska så lockande... (höll mig dock).
Svårighetsgraden är också lite av ett problem för en Spelpojke och alla andra som gillar utmaningar.
Att leta fram nya yrken skulle kunna vara en intressant utmaning men långa excelark med testade kombinationer, men i Pixel People så görs spelets huvudsakliga uppgift löjligt enkel genom att markera för spelaren vilka yrken som kan kombineras för att få fram nya. Ingen uppfinningsrikedom eller fantasi krävs av spelaren. Bara klick klick klickande... kan bli lite tråkigt i längden.

Så. Betala för att ta sig snabbare fram, och tråkigt enkelt.

För Spelpojken fanns det tillräckligt mycket här för att spela klart spelet. Hade jag inte haft någon att "tävla" emot hade jag nog inte stått ut längre än första timmen.
Att jag och min motståndare (och vän) körde lite olika strategier gjorde att det tydliggjordes att det faktiskt fanns ett spel där inne, inte bara meningslöst klick klick klickande.

Så med något att battla mot får spelet...

[TVÅ]

P.s. Befinner du dig i närheten av Karlskoga och är sugen på att joina Oscarstittandet så är planen att titta på samtliga 15 nominerade kortfilmer under Söndagen och så går galan igång vid 01 till 06. D.s.

Posted
AuthorRico Melchert