Nintendo SM 2012

Välkommen till Spelpojken och EoNs sida för Nintendo SM 2012

Här kommer vi live-publicera bilder och filmer ifrån samtliga fyra tävlingsdagarna, lite intervjuer och annat SM godis. Ytterligare en gång. Varmt välkomna.


Bara timmar kvar nu och inga direkta nyheter att rapportera.
Anmälan öppnar klockan 10.00 varje dag (alltså när mässan öppnar) och sista anmälningstid är klockan 15.00. Dock kan det vara så att det blir fullt innan dess så kom i tid.
Mässan stänger 18.00 på Söndag så målet ifrån Bergsalas sida är att ha en ny mästare senast klockan 17.00

Bergsala har varit vänliga att lägga ut grundreglerna för årets SM äventyr. Nedan har ni reglerna saxat rakt ifrån nintendo.se

Kvalspel 1 - Mario Kart 7
Vad: Time Trials - Flower Cup - Mario Circuit.
Hur: Bästa tid på 3 varv
Alla karaktärer är tillåtna, guldobjekt är förbjudna.
Alla spelare får två försök, bästa tiden räknas.
Allt spelande sker på Nintendo 3DS XL.
— Nintendo.se

Det finns en trevlig tråd på facebook där en Bergsalasnubbe vid namn Christoffer Cederholm svarar på så många frågor han bara hinner. Han nämner där att målet är att hinna få 200 personer som spelar Mario Kart 7 under Torsdagen. Utav dessa ska 80 vidare till andra kvalspelet.
Mario Kart 7 kommer spelas på 3DS XL i demoställ, och alla precis som det står så är alla karaktärer tillåtna och även framspelade :)
Tider som krävs är så klart svårt att sia i, men Nintendos egna Staff Ghost tar sig runt på respektabla 2:10 och den spanska världsmästaren kör på 1:59 så.. lite att sikta på :)
P.s. Enligt samma tråd som jag länkar till ovan så är det så att kvaltiden som krävs kan komma att förändras under dagen så... ja

Kvalspel 2 - Mario Party 9
Vad: Minigames - Time Attack
Hur: Bästa tid
Man får 15 minuter på sig. Har man inte kommit i mål då avbryts man och ens resultat blir det antal minispel man klarat av så långt.
Mario Party 9 spelas på Wii
— Nintendo.se

Mario Party 9's Time Attack läge blir bra för tävlingen. (Trots kanoner och pizzor.)

Enligt Christoffer så satsar man på att 80 personer per dag ska får spela det andra kvalspelet och att 20 av dessa kommer gå vidare till det hemliga tredje spelet.
Hur snabb ska man vara då? Nintendos Staff time ligger på ca 4 minuter. Den inofficiella världsmästaren har en totaltid på 2:56 vilket är så snabbt så jag blir tåröggd.
http://www.youtube.com/watch?v=Df05k2VrSXU ällande utrustning så kommer spelet att köras på Wii Demoställ med skyddade Wiimotes.

Kvalspel 3 - hemligt
Det tredje kvalspelet är hemligt och kvalet börjar sent på respektive kvaldag för de som kvalificerat sig vidare. För att få spela kvalspel 3 måste man ha gjort bra ifrån sig i både kvalspel 1 och kvalspel 2.
Övriga regler
Det är endast tillåtet att försöka kvala en gång om dagen men om man misslyckas en dag är det ok att försöka igen en annan kvaldag.
— Nintendo.se

Vad det tredje spelet är väljer Bergsala att hålla på, men att Wii U är inblandat känns som en kvalificerad gissning.
Med tanke på Nintendo Land och dess samling av multiplayer minispel så är det ingen omöjlighet.
20 personer per dag ska få testa det sista kvalspelet och av dessa är det 5 som kvalar till Söndagens stora final.

Finalspel?
Vad som kommer spelas på finaldagen går också bara att sia i, men att man vill visa upp Wii U är väl ganska tänkbart. Att spelet kanske också är lite mer hardcore och att det bör vara något av releasespelen leder den här rävens tankar till Zombie U. Har jag rätt? Märks på Söndag.


Avslutar för nu med lite godis ifrån tidigare år. Tänker inte lägga ut alla bilder och texter och filmer ifrån förr. Det mesta går fortfarande att hitta genom en google-sök.
Underbara underbara familjen Akterhall har massor med roligt.
I början på 2000-talet var saker annorlunda. Google hade nyligen lanserats. Sociala medier som vi känner dom idag existerade inte och att publicera saker på YouTube var inte riktigt att prata om. 
Nu är saker snabbt och enkelt, men jag tänkte ändå bespara er, kära läsare, lite tid... Så... Klicka.. Låt nostalgin flöda...

Så ses vi om ett par dagar i Stockholm, tar reda på vem som är Sveriges Bästa Nintendospelare 2012.

-Spelpojken