Godmorgon! Eller natt, eller något där någonstans iaf. Vi börjar Dag tre rapporteringen med lite bilder så vi kommer igång.

Sådär. Nu har ni sett en del av dagens bilder. Dags för lite kommentarer till vad dom flesta av er redan känner till...

Sammanfattning: ISCHLOPISCHLO!

Dag tre var den dag som mest kändes som tidigare SM, på gott o på ont.
Vi börjar på plussidan.
SM hade plötsligt fått nerv. Det var minst ett 20-tal riktigt vassa spelare kvar som ännu inte fixat kvalet till söndagens final. Utöver detta ett antal nya förmågor som kämpade för att hitta sin plats i det här underliga maskineriet.
Att det var sista chansen märktes tydlig då fokusen var stenhög ifrån start och både Mario Party och Mario Kart hade riktigt bra tider.

På minuskontot hamnade ytterligare en gång den delning av folk som började göra sig påmind under Fredagen. Nu var det ännu lite tightare grupper och man fick lite försiktigt smyga sig på för att fråga om man kunde hänga då det kunde snackas taktik högt o lågt.
Största bevis för det var när en av mina bättre vänner i den här scenen, David Boström, frågade om han fick titta på när jag spelade?! :) Galet. Men men. Det är inte 2006 längre, bara att acceptera och köra vidare.

Kvalet gick som förväntat och större delen av dom namn vi trodde skulle vara där var där.
Dave och Vronk skulle göra sina andra försök, Karro och Peter laddade på för tredje gången.
Spännande var bara förnamnet, och spelet som dom skulle visa sina gamingskillz i var inget mindre än nya Super Mario Bros. U

Reglerna var enkla. Ett liv. Skaffa så mycket poäng på första banan.
Med 7 timmar ifrån att spelet var tillgängligt till att kvalet skulle spelas så var praccandet igång och ryktena om vilka poäng som presterades stegrade sig allt efter att dagen gick.
Ganska snart byttes 40.000 ut mot 400.000 och det stod klart att en eller ett par spelar hittat en plats på leveln som skulle komma gå att utnyttja...

Nedan ser ni en av dagens "vinnare" i kvalet utföra vad närmare 20 spelar försökte göra i 8 minuter och 14 sekunder var... Vissa lyckades bättre än andra, och med bara EN spelare kvar var Karro på femteplats med ca 360.000 poäng...
Peter (en av dom spelare som tidigt hittade exploiten) fick spela relativt tidigt och hans poäng räckte inte. Vronk missade att köra med B-fart och fick aldrig riktigt fart på det. Och han som jag aldrig kommer ihåg vad han heter, men är rätt sött och delar säng med Öijen hade också misslyckats.

Så... hur gick det? Fick Karro glädjen att spänna gamingmusklerna i morgondagens final, eller blev hon utpushad i sista sista ögonblicket?
Svarade har ni ytterligare en gång nedan.
Smashkungen Armade fick till en run på runt 390.000 och  med det så föll hon bort.
Fokus Missen, fokus. Nästa år är du där. STORT GRATTIS till en hedervärd 16:e plats i Nintendo SM 2012. Tror ingen hade gissat det innan och i en värld som saknar Ekken och Nayru så gjorde du ChiiNiiko oss väldigt glada... Spännande var det också.

Men det var inte bara sorgämnen.
Gaminggrannen Dave höll sig kvar på ett halmstrå (kan man säga så?) och med det så var den tredje av tidigare års vinnare redo för final. Vinnarintervjun lät inte vänta på sig :P

Här skulle jag kunna skriva något om hur tight det var med tid, att det nästan inte skulle hinnas klart med kvalet innan mässan stänger men i all ärlighet, inte så spännande läsning för mig när jag tittar tillbaka på det här om några år :)

Nu väntade middag på hotellet och sedan SKYBAR (en bar som var full av Gangnamstyle dansade människor ifrån diverse olika företag... ett kanske något överrepresenterat)

Nu är Spelpojken trött och ska sova. Om mindre än 8 timmar är det dags att få reda på finalspelen och om 10 är det dags för final. Om 15 har vi en ny Svensk Mästare... (kanske... Akke är trots allt med).

Slutar med ett stoooort tack. Tack till alla som supportat och gett glada leenden, blickar o allt. Tack till alla gamla gamers som är så inbjudande och vänliga mot nya förmågor. Tack för Wii Fit U matchen... 

Godnatt på er.

Posted
AuthorRico Melchert