Mycket mer info och filmer snart.
Men maskinen Akke tog det.. igen ;)
Stan64 tog andraplatsen Erik W (alias tripplehat) fick med sig ett Brons hem.

Spelpojken presterade medelmåtta och slutade 8:a.

Men vad gör allt det?
Idag är vann en av mina bättre vänner och den bästa gamern jag har haft äran att träffa och lära känna.
Akke. Grattis mannen.
Dreamhack nästa!

(nej ingen bra bild men det kommer bättre)

Transient
Posted
AuthorRico Melchert
3 CommentsPost a comment

Godmorgon! Eller natt, eller något där någonstans iaf. Vi börjar Dag tre rapporteringen med lite bilder så vi kommer igång.

Sådär. Nu har ni sett en del av dagens bilder. Dags för lite kommentarer till vad dom flesta av er redan känner till...

Sammanfattning: ISCHLOPISCHLO!

Dag tre var den dag som mest kändes som tidigare SM, på gott o på ont.
Vi börjar på plussidan.
SM hade plötsligt fått nerv. Det var minst ett 20-tal riktigt vassa spelare kvar som ännu inte fixat kvalet till söndagens final. Utöver detta ett antal nya förmågor som kämpade för att hitta sin plats i det här underliga maskineriet.
Att det var sista chansen märktes tydlig då fokusen var stenhög ifrån start och både Mario Party och Mario Kart hade riktigt bra tider.

På minuskontot hamnade ytterligare en gång den delning av folk som började göra sig påmind under Fredagen. Nu var det ännu lite tightare grupper och man fick lite försiktigt smyga sig på för att fråga om man kunde hänga då det kunde snackas taktik högt o lågt.
Största bevis för det var när en av mina bättre vänner i den här scenen, David Boström, frågade om han fick titta på när jag spelade?! :) Galet. Men men. Det är inte 2006 längre, bara att acceptera och köra vidare.

Kvalet gick som förväntat och större delen av dom namn vi trodde skulle vara där var där.
Dave och Vronk skulle göra sina andra försök, Karro och Peter laddade på för tredje gången.
Spännande var bara förnamnet, och spelet som dom skulle visa sina gamingskillz i var inget mindre än nya Super Mario Bros. U

Reglerna var enkla. Ett liv. Skaffa så mycket poäng på första banan.
Med 7 timmar ifrån att spelet var tillgängligt till att kvalet skulle spelas så var praccandet igång och ryktena om vilka poäng som presterades stegrade sig allt efter att dagen gick.
Ganska snart byttes 40.000 ut mot 400.000 och det stod klart att en eller ett par spelar hittat en plats på leveln som skulle komma gå att utnyttja...

Nedan ser ni en av dagens "vinnare" i kvalet utföra vad närmare 20 spelar försökte göra i 8 minuter och 14 sekunder var... Vissa lyckades bättre än andra, och med bara EN spelare kvar var Karro på femteplats med ca 360.000 poäng...
Peter (en av dom spelare som tidigt hittade exploiten) fick spela relativt tidigt och hans poäng räckte inte. Vronk missade att köra med B-fart och fick aldrig riktigt fart på det. Och han som jag aldrig kommer ihåg vad han heter, men är rätt sött och delar säng med Öijen hade också misslyckats.

Så... hur gick det? Fick Karro glädjen att spänna gamingmusklerna i morgondagens final, eller blev hon utpushad i sista sista ögonblicket?
Svarade har ni ytterligare en gång nedan.
Smashkungen Armade fick till en run på runt 390.000 och  med det så föll hon bort.
Fokus Missen, fokus. Nästa år är du där. STORT GRATTIS till en hedervärd 16:e plats i Nintendo SM 2012. Tror ingen hade gissat det innan och i en värld som saknar Ekken och Nayru så gjorde du ChiiNiiko oss väldigt glada... Spännande var det också.

Men det var inte bara sorgämnen.
Gaminggrannen Dave höll sig kvar på ett halmstrå (kan man säga så?) och med det så var den tredje av tidigare års vinnare redo för final. Vinnarintervjun lät inte vänta på sig :P

Här skulle jag kunna skriva något om hur tight det var med tid, att det nästan inte skulle hinnas klart med kvalet innan mässan stänger men i all ärlighet, inte så spännande läsning för mig när jag tittar tillbaka på det här om några år :)

Nu väntade middag på hotellet och sedan SKYBAR (en bar som var full av Gangnamstyle dansade människor ifrån diverse olika företag... ett kanske något överrepresenterat)

Nu är Spelpojken trött och ska sova. Om mindre än 8 timmar är det dags att få reda på finalspelen och om 10 är det dags för final. Om 15 har vi en ny Svensk Mästare... (kanske... Akke är trots allt med).

Slutar med ett stoooort tack. Tack till alla som supportat och gett glada leenden, blickar o allt. Tack till alla gamla gamers som är så inbjudande och vänliga mot nya förmågor. Tack för Wii Fit U matchen... 

Godnatt på er.

Posted
AuthorRico Melchert

Gaming Grannarna (gaminggrannar.se) har anlänt. Med dom, tidigare svenska mästaren David Boström.
Garanterat laddat upp med mästargröt.
Frågan är om även Ekken smakat gröten?

Transient
Transient
Transient
Posted
AuthorRico Melchert

Ok. Efter några timmars dålig sömn, en timme pracc, hälsat på Kim (:)), kollat crew som lirar magic, frullat med Öien (o Co.) mer pracc så är det äntligen dags igen.

Ses där inne!
(och för er som inte kan/vill vara här så ska jag fortsätta hålla er underlättade)
Dagens tredje spel blev Ninja spelet i Nintendo Land (som vi sa när vi gick igår (SKILLZ!).

Later!

Transient
Transient
Posted
AuthorRico Melchert

Godkväll govänner. Dag ett är till ända och jag sitter hemma hos Peter tillsammans med goda vänner och tränar inför morgondagen.
Men innan jag skriver några rader till så kommer här lite mer bilder ifrån dagen. Håll till godo.

Kan inte svara på hur det hände men innan dag var slut så hade inte mindre än tre EoNer biljetter klara till finalen. Och däribland yours truely. Akke och EkZor fixade det med, Akke inte bara fixade biffen utan var öven dagens bästa tävlande... (jo men jag är förvånad... :))

Hur gick det till? Ta en titt...

Värt att nämna är att Peter och Karro var nästan löjligt nära med en 6/7 plats respektive. En poäng skiljde dom åt, (eller en tiondels sekund om man vill vara sån).

Lena och Conny gjorde båda tappra försök i Mario Kart även fall Conny var den som gick segrande ur den striden (den här gången). Conny gjorde även ett tappert försök på Mario Party men av någon anledning så räckte inte tiden till för ett fullständigt resultat.

Imorgon håller vi alla tummar vi kan för övriga i kompisgänget... Karro, Peter, Vronk, Lomin, Sky, Dave, Ekken, Hiro, Fluff... Öien. (ja. t.o.m. han).

Några sista noteringar.
Tar massa fina bilder men en kamera som inte är en mobilkamera, kommer lägga upp dom sista dagen och lägger även upp dom på en dropbox så är det bara att plocka åt sig det nu vill ha..

Tack o tack o tack till Bergsala och Stoffe som gjort dagen möjlig. (Och alla andra sköningar som gjorde att det flöt så bra som det gjorde).
Att få se så många kända och nya ansikten igen.. Människor som ler och trivs ihop trots att dom tävlar mot varandra i deras favvo hobby. Helt otroligt.
Och stämningen i träningskön idag... MAGISK.
Sån öppenhet... hur löser man X? Aha så här. Men hur klarar man hopp Y? Jaha så här...

Helt otroligt.

Nu blir det strax sängen, ska bara få Fluff att klara den där Kanonen.... den DÄR kanonen.

Natti vänner.

//Spelpojken

Posted
AuthorRico Melchert

Önskar att jag hade tid att skriva mer men något sorts Wii U tar min tid. :(
Håll till godo med lite bilder på delar av Sveriges Nintendo Elit tillsammans igen efter sex långa år.

Transient
Transient
Transient
Transient
Transient
Transient
Transient
Transient
Posted
AuthorRico Melchert

OTROLIGT! Första posten på SM-bloggen. 6 års väntan är äntligen över.
Kommer försöka hålla er uppdaterade minst en gång i timmen med det senaste, roligaste, konstigaste, fulaste och bästa ifrån Nintendo SM 2012.
En LITEN disclaymer dock. Spelpojken skriver den här bloggen för sin egen skull i första hand och er (kära vänner) i andra hand.
Det betyder att alla kanske inte alltid håller med om allting, att min åsikter kanske inte faller alla  i smaken och så vidare. Så... Känn er varnade.
Om ni trotsar varningen så är det bara att läsa vidare. Nu kör vi!!!

We're on the road again.

We're on the road again.

Två timmar kvar och jag sitter i baksätet i bilen och skriver det här. EkZor för med säker hand Priusen allt närmare huvudstaden och vid min sida sitter en liten prinsessa som precis fått reda på vad trekraften runt halsen betyder, "men Riiico det heter ju treKANT".

Morgonen började bra. Vaknade, tog sömndrucket tag i Wiimoten och slog personbästa i Mario Party.
Heeeerrregud vad obalanserad kanonen är. Men jag klandrar ingen i crew. Time Attack läget är som gjort för att tävla i och tror knappast Stoffe o Co. testade läget mycket nog för att hitta den här flawn.
Ok. En skicklig spelare kommer iaf att hantera kanonen bra. Men även om svårigheten kan balanseras med skicklighet så kan inte tiden det.
Det tar helt enkelt längre tid för kulan att nå fram till målen som är långt bort än att träffa målen som är nära.
Kommer någon klara kanonen på 10-12 sekunder under SM? Inte så sannolikt.
Kommer någon klara det om samtliga mål hamnar borta i horisonten? Nej inte ens möjligt.

Posted
AuthorRico Melchert